Majsen

Idag fyllde Maja 8 år. 
 
Jag vaknade klockan halv sju, skitpigg. Väckte upp Andreas och sa att det nog var dags att gå upp och sjunga för Maja nu, haha ! 
Efter frukosten ville Elsa ut och cykla och Maja duschade och passade Lilly så att jag kunde göra desamma. Sen gick vi också ut, jag åkte och handlade lite vi glömt köpa igår och sen var det dags för ungarna att göra sig iordning inför kalaset de skulle gå på klockan 11. 
Det var grannbarnet som hade kalas och de hade riktigt roligt, de har pratat om kalaset typ hela tiden sen dess. 
Lagom när ungarna kom hem därifrån kom farmor och Gabriel och sen barnens faster med familj. Så då fikade vi lite igen och kusinerna lekte förfullt. Ena kusinen är 3 och den andra är bara 3 månader äldre än Lilly så de hade riktigt roligt. 
När de åkte hem gjorde vi Majas önskemat - pastasallad. 
Alla åt som hästar och sen dess har de varit och lekt i nya rummet. 
Nu har de filmkväll med grannbarnet och jag har precis slagit ner rumpan i soffan efter att ha stekt ca 30 pannkakor till Elsas pannkakstårtor hon ska ha på kalaset imorgon.. 
Efter den här helgen kommer jag nog behöva ha semester minst en vecka. Så om någon vill komma hit och ta hand om mitt hushåll medan jag ligger på soffan och kollar på filmer är det helt okej, bara att lämna en kommentar i fältet. 
 
 

Elsa Pälsa - Sexåringen

Idag fyller Elsa år - hela sex år! 
Dagen började med att Maja kom in halv sju och frågade om vi inte skulle gå upp. Det skulle vi, en kvart senare!! Måttligt glad blev jag då men Lilly var redan vaken och helt vild så det var bara att gå upp. Gick in och sjöng för Elsa som fick paket på sängen. 
Sen blev det frukost och jag körde Maja till skolan och hämtade upp lite pellets på vägen hem för det var nästan slut och Elsa ville duscha. Jag, Elsa och Lilly kollade på Frozen medan jag sorterade strumpor och sen städade vi lite. Åkte in till stan och besiktade bilen och Elsa frågade om vi var tvugna att göra det här varje år på hennes födelsedag när jag talade om att man måste göra det varje år. Men hon tyckte att det var ganska kul och så fick hon gå in under bilen också så då var lyckan gjord ;) 
Vi hämtade Maja på skolan och åkte och åt Elsas önskemat - pizza ! 
Handlade inför helgen och alla kalasfirandet som kommer vara.
 
Det bästa på hela dagen var lätt att Elsa lärde sig cykla utan stödhjul idag. Fy sjutton vad stolt hon är. Hon skulle nog fortfarande vara ute och cykla om hon fick... 
Men vi gick in tillslut och där väntade en ny överraskning till ungarna. Maja fyller ju år imorgon och vi bestämde att de skulle få en gemensam present redan idag. Nämligen - ett nytt rum! 
Vi har haft ett stort rum nere som stått tomt, eller det har varit vårat "förråd/slänga in allt som inte ska synas rum". Men nu har vi rensat ut allt, köpt lite nya bord och lagt in helt nya mattor där nere och nästa vecka ska säng och alla andra möbler flyttas ner men det har vi ju inte kunnat göra än eftersom de inte vetat om något. 
Men de blev väldigt glada iallafall och där inne låg det oxå paket. 
Sen blir det något paket imorgon oxå som också är likadana så det blir konstigt om en får ena dan och den andra dagen efter för då är det så självklart vad det är i paketet ! 
Farmor och Farbror Gabriel har varit här med presenter också och imorgon ska ungarna först på kalas hos grannen och sen kommer deras faster med familj hit! 
 
Och på söndag är det barnkalas. Så det är fullt upp den här helgen kan man säga. Haha. 
 

-

Klockan 06:05 slog Lilly upp sina ögon. Hon fick välling och sen låg hon i sin säng och jag i min och halvsov fram till klockan 7 när hon flyttade över till  vår säng och kollade på barnprogram en liten stund. 
Sen blev det bad i badbaljan med katten som sällskap. Dock var Lilly inte på speciellt bra humör utan gnällde mer än hon var glad men hon ville inte komma upp. 
Så strax efter 8 fick hon komma upp ur badet och nu sitter hon och käkar lite ost medan jag äter en macka. Hon håller på att få tänder så ost verkar vara det enda hon vill äta just nu. 
 
Snart ska hon lämnas på dagis, jag ska plugga för att sedan få åka in på massage innan jag ska skriva på papper inför sommarjobbet jag fick i tisdags. Det ska bli så roligt att jobba i sommar, tråkigt bara att det inte blir någon riktig semester på hela sommaren eftersom jag jobbar 26-33. Men vi får göra mycket saker på mina lediga dagar istället !