Isbroddar - någon?

Jag fick för mig att jag skulle gå ut och gå efter maten. 
Andreas varnade mig för att det var halt men jag fattade inte riktigt att det var så halt. 
Jag kom till grannen 100 meter bort. Det tog lite drygt 2 minuter att gå dit. Så jag vände och gick tillbaka förbi vårat hus och upp för backen till brevlådan. Det tog två minuter det med. Och så tog jag posten och gick hemåt. När jag skulle svänga ner för backen till huset började fötterna glida och det slutade med att jag sprang ner för backen och hann bromsa mina stackars fötter en meter från bilen. Men en 6 minuter lång promenad. På 250 meter. Det är grejer det... 
 
 

Att fokusera

Jag går in i köket för att plocka ur diskmaskinen. Mitt i allt ber Maja om en handduk då hon spillt vatten på bordet och golvet. När jag plockar fram en handduk i linneskåpet inser jag att det måste städas och lägger det på "att göra listan". Så vill ungarna ha papper att måla på och jag går då förbi tvättställningen och inser att de kläderna måste vikas innan jag kan tvätta en ny maskin och hänga den. Så då måste jag sätta det på listan också. När jag går in i sovrummet kommer jag på att det är dags att bädda rent alla sängar = två maskiner med tvätt. 
Och så ville ju husägaren att vi ska städa ur hela tvättstugan så att de kan göra om golvet där inne sen när allt har torkat upp. Och då när vi ändå håller på med det så kan vi ju passa på att rensa ur förråden nere i hallen. 
Och nu i skrivandes stund kommer jag på att jag värmde mitt kaffe ungefär då när jag höll på att plocka ur diskmaskinen. 
SÅ, det är nog kallt nu och så det måste jag värma på igen. 
Om ungefär 1 minut slutar Andreas jobbet så snart kommer min stöttepelare och bästa vän hem och hjälper mig med hela min "att göra lista". Jag är världens lyckligaste som har honom i mitt liv. 
 
 

Barns fantasi

Vi kollar på Ronja Rövardotter och där sjunger dem BARUM BARUM RUM BA BARUM BARUM BARUM BARUM BA ! TYP.. Och så säger Elsa helt plötsligt " Varför sjunger dem RUMPA hela tiden?" 
Först undrade jag hur mycket den där hostan har förstört hörseln på henne tills jag kom på. Om man säger det där ganska fort, då låter det faktiskt som rumpa. Haha. 
Sötkorv !