140130

I natt drömde jag mardrömmar för tredje natten i rad. 
Vaknade 2 timmar efter jag somnat, helt svettig och skakade. 
Höll på riktigt på att kissa på mig men jag vågade inte lämna sängen. 
Jag la mig tätt bakom Andreas men fick panik att någon skulle stå bakom mig, så jag pickade på Andreas tills han vaknade till och tvingade honom att hålla om mig. 
Det är fan jobbigt att drömma mardrömmar hela tiden. När jag vaknar känns det som att jag har sprungit tre mil och kroppen är helt jävla mör. Inte blev det ju bättre av att jag vaknade 27 minuter EFTER att jag skulle gått upp. Ungen sov som en stock så jag hann värma välling, välja ut kläder och värma kaffe innan hon vaknade. Dock vägrade hon äta välling och ville inte klä på sig. Så ungen fick åka upp till förskolan utan overall. Det var väl tur att det inte var så himla kallt och att vi åkte bil så det tog ju inte mer än två minuter. 
Hon fick äta frukost på förskolan för första gången idag. Lämningen gick så himla bra ! Hon gnällde till lite men sa sedan inte ett ord, vår duktiga lilla tjej ! 
 
Våra tre hjärtan ! 

Lycka !

Lyckan som uppstår när man lämnar över Lilly till en av personalen på förskolan och hon endast skriker i två sekunder. Alltså ! Åååh happy moment ! 
Det var väldigt skönt att det var just idag hon hade en sån här bra morgon eftersom hon måste vara där till 16:30 för första gången någonsin. 
 
Tog fram kameran igår och försökte få till en bra bild på Lilly. Det gick sådär, eftersom hon alltid ska antingen klättra på mig och kameran eller springa så fort hon kan därifrån...
 
 
Ni kan titta själva. Haha 
 
 

Den som vill får gärna lämna sin åsikt

I min mammagrupp på fb, med en herrans massa mammor, har vi idag en diskussion. 
En person tog upp frågan hurvida man ska låta pojkar använda tjejkläder eller inte. 
Jag har blivit otroligt arg och irriterad över det här. 
Efter att ha läst många kommentarer från många av mammorna gav jag mig in i diskussionsträsket. Jag vill inte hänga ut någon men ni kan förstå mycket om vad som har sagts genom att läsa mitt ena svar på frågan... 
 
"Det jag tycker är intressant med den här diskussionen är väl ändå att de flesta tycker att det är okej att flickorna har "pojkkläder" men inte tvärtom? Om en tjej har " killkläder" på mellan/högstadiet/gymnasiet vet jag av erfarenhet att de ofta blir stämplade som "lebbar" Är det bättre då ? Nu finns inte de orden bland förskolebarn (får man väl verkligen hoppas) men det är väl exakt samma sak i så fall? Fördomar är alltid fördomar och tjejer "ska" klä sig i tajta urringade tröjor för att vara "normala" och killar ska ha sina tråkiga kläder på sig. Och gudbevaremigväl om de motförmodan skulle klä sig i en rosa skjorta... 
Nu har inte jag en son, men jag har alltid sagt att mitt barn kommer få klä sig precis som det vill, ja, beroende på årstid då såklart. Och hur skulle ni känna om er sambo sa till er när ni köpt nya kläder att " du, du ser ut som en lesbisk i den där tröjan" ?"
 

De pratas om att vi ser olika ut, att kläderna är skapta efter hur vi ser ut. Tjejer ska ha tjejkläder, killar ska ha killkläder. Och helt plötsligt mitt i det här kom frågan om vi har ett jämställt familjeliv. Om vi gör lika mycket hemma och så vidare. Jag hade ett svar även på den frågan... 
 
"Här hemma hälps vi åt med allt. Min sambo lagar oftare mat än vad jag gör eftersom jag inte är lika duktig som honom på det. Jag tvättar oftare för att jag tycker det är viktigare att inte blanda mörkt och ljust. Men han tvättar om han ser att det är för mycket tvätt för att jag ska hinna med. Jag hjälper till att byta däck på bilar och är villig att lära mig saker som har med bilen att göra. Vi turas om att klippa gräset och jag är bättre än honom på att sätta ihop möbler."
 

Det är så det ser ut hemma hos oss. Jag vet att det inte ser ut så hemma hos alla och att alla har fördomar. Men helt allvarligt, om en söt liten treårig pojke kom gåendes på stan med klänning och sa till dig att han var en prinsessa. Skulle din första tanke vara då " den här lilla gossen kommer bli bög!" Förmodligen.. Men inte helt säkert. Många, däribland jag, skulle säga " jag ser det, och så himla fin du är". För det skulle han vara. Alla barn skulle vara fina i en prinsessklänning, vare sig de har snopp eller snippa. Så om jag får en son och ni ser bilder där han har en rosa klänning på sig. Då behöver ni inte höja på ögonbrynen, för det är så jag kommer göra. Mina barn kommer få klä sig i vad de vill, så länge de passar årstiden.