Mammor där ute

Stör ni er liksom jag på att alla verkar tro att er bebis är en cirkusapa ?
Det ska bäras och pillas och knölas och ha sig.. 
Folk slåss om ungen och alla ska hålla. 
Jättemysigt att alla tycker att hon är fin och gullig, men det verkar inte vara en jävel som tänker på att barnet kanske inte alls vill att sjuttiofem personer ska slåss om henne och kanske inte alls vill kastas in i någons famn som hon knappt träffat. Och så ska det busas och kittlas och plockas upp när hon vaknar och knöla och hålla på. Och då tänker jag lite såhär, när du är helt nyvaken, skulle du vilja att någon du träffar då och då ska böja sig  en decimeter framför ditt ansikte och gulla med dig? 
Eller när du är på dåligt humör, skulle du känna att det var kul om alla så " ååååååh, nuuuu tror jag nog att du haaar liiiteeeee pruuuutt i maaaagen"! 
Okej, bebisar är skitsöta, jag vet. För jag har en som jag gosar med hela dagarna. Men det är ju människor. Helt vanliga människor precis som du och jag. 
Så. Man kanske ska tänka på det innan man gullar en decimeter från ansiktet och tror att det enda behov en bebis har är mat och bajs. 
 
 

Det där med att studera

Jag studerar ju som sagt på distans. 
Sent i måndags satt jag instängd i köket och försökte förstå mig på ett uppdrag med två riktigt djupa frågor. Det var så sjukt svårt och när jag gick och lade mig gjorde jag det med en klump i magen för jag kände mig inte ett dugg nöjd. När mailet plingade till idag vågade jag inte kolla, för jag var och fikade hemma hos barnens moster och kusiner och så var deras mamma där, så jag hade så trevligt och ville inte bli helt nerdeppad. Så jag kollade nu först när jag kom hem och där stod det C. 

Ville nästan gråta en liten snutt av glädje. Nu känns det roligare att plugga vidare för jag har ju fått bevis på att jag faktiskt fattar lite iallafall ! 

Räkningar i mitt hjärta

Finns det någonting roligare än att betala räkningar? 
Man ser hur pengarna blir färre och färre på kontot och tillslut känner man "jaha, tillbax på ruta ett" haha. 
Jaja nu är det gjort iallafall. 
 
Idag är det lite småmulet ute. Vi har varit vakna sen tjugo över sju. Eller, Andreas, Maja och Lilly iallafall. Jag sov lite längre och det tror jag Elsa gjorde med. 
Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Lilly sover just nu och sist vi kollade på termometern var det -8 ute. BURR! 
 
Juste, ungarna fick skridskor igår. De har tjatat och tjatat och vi har sagt " nästa vinter" och de hade precis accepterat att nästa vinter skulle de få egna. Och sen klev vi in i bilen och sa " kolla vad vi har köpt !" Mycket glada barn resten av kvällen faktiskt. Vi var uppe på hockeyrinken och åkte igår kväll. Elsa skrattade så hon höll på att kissa på sig ! 
 
Tyärr fick jag inte till några bra kort då jag försökte hålla koll på hunden och trösta ledsen Lilly samtidigt...