Ett guldigt ägg

Igår när Andreas lämnade Elsa på skolan så hittade de ett litet guldigt ägg. Klockan var väl sådär halvsju på morgonen och Andreas sa åt Elsa att lägga det i sin väska efter att han tagit kort på henne med ägget. Kortet skickade han till Ica Kvantum Avesta på fb och frågade vad det var. Det var nämligen en flerdagarstävling runt påsk och då hade de gömt guldiga ägg runt om i stan och skrev ut ledtrådar i form av gåtor. Det ena ägget hittades då vid Elsas skola så det var klart att vi blev lite fundersamma. Iallafall så svarade en kille som hette Emil att de skulle komma in idag och fråga efter honom så skulle hon få sitt pris. 
Och här är det mest fantastiska -  han gav Elsa FEM KILO plockgodis. Hon fick alltså plocka fem kilo godis, "så har ni så ni klarar er i helgen". 


Det här var tydligen hans egna påhitt. Han gömde ägget där för att se vad som hände och Elsa hittade det. Ibland är det tur att de börjar tidigt på fritids! ;)

Långhelg

Nu är jag ledig i fyra dagar. Det ska bli så skönt ! Fast jag saknar faktiskt både kollegor och brukare när jag är hemma såhär länge men det är ändå så himla skönt att få vara hemma med familjen. Jag har jobbat minst en helgdag varje vecka i nio veckor, så det ska bli riktigt skönt att vara hemma hela den här helgen. Visst, när jag jobbar sådär mycket helger så är jag hemma mer i veckorna men då är det ju bara Lilly och jag hemma för Andreas jobbar och stora tjejerna är i skolan hela dagarna så det blir inte alls samma sak som på helgen. 
 
Idag ska stora tjejerna på kalas så vi måste snart åka in och fixa någon present. Jag ska försöka hinna städa bilarna idag, det behövs verkligen. Hela förmiddagen har gått åt till att städa ur ett av våra " allt i allo skåp" som vi har inne i köket. Och balkongen fick sig en liten städning också. 
 
Nu ska jag klä på Lilly och ropa på stora tjejerna som är ute och hoppas studsmatta och sedan ska vi bege oss in till stan. Det kommer nog ta några timmar att hitta någonting som tjejerna vill ge bort i present om jag känner dem rätt ;)