Fredag hela veckan lång

Det spöregnar.
Lilly sover.
Hunden sover.
Katterna är ute.
Och jag sitter här. 
Jag har tagit det lugnt i soffan halva dan eftersom vi inte hade någon bra morgon imorse med en arg unge som vaknade klockan sex, plus att jag jobbar ikväll. Så, då har man rätt att sitta i soffan och göra ingenting när barnet sover. 
Dock har jag även plockat lite här hemma, icke så avancerat. Mest bara för att det ska se bättre ut när Andreas kommer hem än det gjorde när jag åkte imorse. Lite lurig får man faktiskt vara, eller hur? 
 
Jag kan inte påstå att jag ser fram emot att gå ut genom dörren om ungefär en timme. Jag hade tänkt att vi skulle gå upp till dagis och sen skulle jag gå hem och hämta bilen för att åka till jobbet, men det känns som att jag tar bilen på en gång istället. 
 
Jag har även varit duktig och gjort dagis schemat för hösten idag. 
Det blev i snitt 23 timmar i veckan, tycker det känns helt okej. 
Hon kommer säkert få vara hemma någon dag då och då också när jag har lite mindre i skolan. Och så kanske hon får vara där lite mer vissa dagar om jag jobbar, men om man går efter grundschemat blir det inte många timmar och det är huvudsaken. 
 
Igår hämtade jag ungarna direkt de slutade skolan, fast först var vi i parken med några vänner och käkade lite lunch. Men sen hämtade jag stora barnen för en shoppningrunda. Det blev mycket kläder och varsinn leksak till stora tjejerna. Lillys shopping får vänta till helgen när jag och mamma ska ta oss en runda på stan. Det råkar nämligen vara så att även den här mamman behöver lite nya kläder. Det är hål i typ alla mina linnen och det känns sådär roligt eftersom jag har linnen typ JÄMT.
 
Pappan mötte upp oss på leksaksaffären igår och så blev det pizza till middag. Så mycket för vårt nya nyttiga liv som jag har pratat så stolt om. Haha. Blir en nyttig helg. 
 

JAG KOM PÅ DET !

 Det räcker med att beklaga sig här så sköter sig barnen. 
Idag har jag sprungit upp och ner för trappan med tvätt. Jag har dammsugit alla soffkuddar och hela soffan. Har dammat hyllor och plockat med kläder. Rivit ur sängkläderna ur vår säng och haft ett långt samtal med H&M. 
Under hela den här tiden har Lilly kollat på tv eller lekt med duplo. Hon har knappt brytt sig om mig. 
Nu sover hon och jag ska sätta igång och vika lite mer tvätt och sortera strumpor. 
Hon är en liten ängel idag!! * peppar peppar!*
Får se hur det blir när det börjar bli dags att laga mat sen. Haha 
 
 

Återigen, det där med barn.

När Andreas lagar mat gör alla barn sitt. De kollar på tv, spelar spel, leker med varandra och han kan laga mat ifred. 
När jag lagar mat står Lilly och drar mig i benet och säger " Mamma, om om om om om mamma mamma om mamma omomom!" Och det är inte sådär jätteenkelt att laga mat och titta på tv eller leka med Lilly samtidigt eftersom matlagning kräver lite uppmärksamhet på kastrullerna. 
Igår höll jag på att bli galen. Andreas var iväg en liten stund mitt när vi skulle laga mat. Lilly betedde sig som vanligt och var dessutom väldigt trött eftersom vi hade varit på Leos lekland hela eftermiddagen. Maja och Elsa hittade mina saker som vi hade tagit hem från mamma när vi var där i helgen. Alltså mina gamla saker. 
Så där står jag med två kastruller och en stekpanna på spisen. Med Lilly som sliter mig i benen och så kommer Elsa " Elin, kan jag få den här?" och håller i ett gosedjur. Ja ta den bara svarar jag medan jag försöker förklara för Lilly att jag inte kan komma just precis nu. 
Lilly går iväg i 30 sekunder och kommer tillbaka, nu väldigt arg på sin mamma som inte alls kom efter en stund som hon lovade. Och hon ska komma upp i min famn, just precis på en gång och helst precis när jag måste röra i såsen, kasslern och hälla av vattnet från grönsakerna samtidigt. 
Och då kommer Maja med ett gammalt keyboard och säger " Hallå, varför funkar inte den här? Kan jag få den? Går den att spela på? EEELLIIINN har vi nå batterier ?!?!" 
Och så här höll det på, tills jag hade fått ner alla ingredienser i formen och ställt in i ugnen. Då kom pappan hem och alla ungar gjorde allt annat än att tjata på mig. 
Så egentligen är det kanske så att pappan på något vis är lite magisk? Eftersom alla barn helt plötsligt hittar på massa saker förutom att tjata på mamman när pappan ser. Eller är barnen små luringar, som bara visar sin bästa sida för pappan så att det ska verka som att mamman är fullkomligt galen som klagar på små änglar?