Varje morgon

Börjas med att Lilly vaknar. Hon säger "dingding" vilket betyder välling. 
Jag går upp och gör välling till henne och en kopp kaffe till mig. Detta intas i vår stora säng och vi kollar på barnprogram en stund. Gärna Daniel tiger, om damen själv får välja. Mamman hade ju hellre tittat på något annat, typ Biet Maja eller liknande. Men det kommer ju inte på fråga. 
Sen hoppar barnet ner och springer iväg medan hon ropar MAMMA KOM KOM KOM MAMMA! 
Och här gäller det att springa efter henne medan man klär på sig, eller så får man springa efter utan kläder, beror lite på hur varmt det är. Ungen går in i sitt rum och väljer kläder, detta är ett mycket viktigt moment för henne för den här mamman kan ingenting om kläder om man frågar henne. Så efter sådär fem minuter har vi klart för oss var barnet ska ha för kläder och då bär det av till skötbordet för byte och påklädning. 
Eftersom barnet har ätit välling vill hon ibland ha en macka, ibland inte. Men när den eventuellt ätits upp blir det lite tandborstning, lek en liten stund och sen går vi ner för att sätta på skor. Då ska först mamman ha de skor som barnet väljer, ibland har jag fått byta skor när hon tittar bort en sekund för det är inte alltid jag tycker att jag ska ha samma skor som hon tycker men det känns elakt att säga det och hon har dessutom ganska bra smak när det gäller att välja skor. Sen blir det bråk en stund för mamman tycker inte att barnet ska ha sandaler när det endast är 10 grader ute. Och inte heller Elsas foppatofflor eller pappas gympaskor. 
När vi har fått på de skorna hon ska ha går vi ut till bilen eller cykeln och det bär iväg till dagis. 
Sen läggs napp och snutte på hyllan och mamman får en puss och kram, barnet går in på avdelningen och mamman åker hem och dricker ännu en kopp kaffe och slår upp skolböckerna..
 
Ja, alltså, såhär lugnt och fridfullt är det inte de mornar mamman har förlitat sig på att barnet ska vakna tidigt och inte ställt en väckarklocka. Då är ingenting som här ovanför. Men vi kan ju drömma om att mornarna kommer se ut såhär ungefär resten av livet. För blir hon det minsta som mig när hon kommer upp i tonåren kommer det inte alls vara såhär trevligt att vakna på morgonen.